Op het juiste ogenblik, de juiste handeling stellen

Rozijnenkramiek

Van een echt vlaamse klassieker gesproken!
Dit recept kreeg ik van mijn broer, die een bestaand recept wat lichter maakte (minder boter)


Recept voor 4 blikbroden (8x8x24 cm)

voordeeg
820 gr. tarwebloem
1 ei
55 gr. gist
410 gr. melk

overige ingrediënten
60 gr. suiker
13 gr. zout
100 gr. boter

vulling
390 gr. rozijnen


Werkwijze
Een voordeeg maken met een deel van de bloem, alle gist, melk en ei (zoals pannenkoekendeeg).
30 min. laten rijzen.
De overige bloem en ingrediënten mengen en glad kneden.
20 min. laten rijzen.
Rozijnen ondermengen
en verdelen (4 x +- 475 gr) en opbollen.
10 min. laten rijzen

Deegstukken doorslaan, langsteken en in bakblik leggen (naad onder).
doreren (eventueel inknippen)
60 min. laten rijzen
afbakken 35 à 40 min. aan 220°C