Op het juiste ogenblik, de juiste handeling stellen

Chocoladebrood

Het recept van dit heerlijk ontbijtbrood komt van Werner François, mijn leraar broodbakkerij 'Tussen twee bruggen' Te Gent.
De enige complicatie is dat het chocoladedeeg verpakt wordt in een deeg zonder chocolade, zodat de buitenkant mooi glad is, dat oogt mooier maar is niet noodzakelijk.


Recept voor 6 broden van 350 gr.

voordeeg
1000 gr. tarwebloem (12/680)
500 gr. melk
2 ei-gelen
60 gr. gist

overige
100 gr. suiker
20 gr. zout
150 gr. boter

vulling
250 gr. chocolade korrels (bakvast)


Werkwijze
Een voordeeg maken met een deel van de bloem, alle gist, melk en ei-gelen (zoals pannenkoekendeeg).
30 min. laten rijzen.
De overige bloem en ingrediënten mengen en glad kneden.
15 min. laten rijzen

540 gr. deeg afnemen voor de verpakking
deze afname verdelen in 6 en opbollen
laat deze 6 deegstsukken 10 min. rijzen

Ondertussen de chocolade mengen in het overige deeg,
ook verdelen in 6, opbollen en 15 min. laten rusten.

De deegstukken voor de verpakking langwerpig uitrollen
Daarnaast de deegstukken met de chocolade langsteken,
en met naad naar boven op het uitgerolde deeg leggen
(naad naar boven) en verpakken .

Het verpakte deeg met de naad naar onder op bakplaten leggen, doreren en 60 min. laten rijzen.

Afbakken: 35 à 40 min aan 210°C.