Op het juiste ogenblik, de juiste handeling stellen

Sandwiches


Voor 20 sandwiches :

Ingredienten
530 gr bloem (witte tarwebloem type 65)
270 gr halfvolle melk
9 gr zout
11 gr bakkergist
95 gr boter
50 gr eieren
35 gr kristalsuiker
-----
1000 gr

Werkwijze
een voordeegje (soort papje) maken (zonder de suiker, het zout en de boter) met de helft van de bloem en deze 30' laten rusten.
De overige bloem geleidelijk mengen en inkneden
en tenslotte het zout, de suiker en de boter eveneens inmengen en kneden tot een glad deeg.
30' laten rusten
deeg verdelen in pâtons van 50 gr. en opbollen
10' laten rusten
de deegbolletjes platslaan en langsteken (vorm sandwiches)
en op gesmeerde bakplaten leggen (of op platen met bakpapier
onmiddellijk doreren met eigeel (het eigeel wat verdunnen met water of melk)
+- 60' laten rijzen.
eventueel nogmaals doreren
8 à 9' bakken aan 240°