Op het juiste ogenblik, de juiste handeling stellen

Volkoren en rogge in blik

Dit eenvoudig recept van in metalen bakjes gebakken brood geeft op een korte tijdspanne (2u45) een smakelijk resultaat.



Recept voor 4 broden (in blik van 8x8x24 cm)

500 gr. Volkoren tarwemeel
250 gr. Roggemeel
250 gr. Tarwebloem (type 65)
650-700 gr. water
20 gr. zout
20 gr. gist
20 gr. boter

Werkwijze
  • Meng de ingrediĆ«nten en kneed in 15 min. tot een homogeen deeg
  • Laat 40' rijzen
  • Het deeg doorslaan, verdelen en lichtjes opbollen
  • Laat 10 min. rusten
  • De deegstukken doorslaan, langsteken
    en met de naad naar onder in gesmeerde blikken leggen
  • Laat minstens 60 min. rijzen (eventueel farineren en insnijden).
  • Inovenen en ongeveer 40 min bakken aan 240°C